arrow-left
cross

Sportsponsoring

Sportsponsoring

Sportsponsoring

Competitiviteit, teamspirit, dynamisme en de eigen grenzen verleggen :

ALAIN AFFLELOU deelt zijn waarden met de wereld van de topsport. Het ligt dus voor de hand dat het bedrijf al sinds midden de jaren ’80 aan sportsponsoring doet.

De lange liefdesgeschiedenis tussen ALAIN AFFLELOU en de sport begint bij voetbal en AS Monaco. In 1986 wordt het bedrijf sponsor van de club van het prinsdom.

Later verschijnt het merk op de shirts van de clubs Olympique de Marseille, Paris Saint-Germain, Bastia, Lorient, Strasbourg en de Club des Girondins van Bordeaux, waarvan Alain Afflelou voorzitter was tussen 1991 en 1996.
Dit partnerschap loont, want drie van deze clubs – Marseille, Paris en Bordeaux – spelen kampioen in Frankrijk in deze periode.

De sportsponsoring van het bedrijf beperkt zich lang niet tot de ronde bal. ALAIN AFFLELOU steunt ook rugbyteams: in 1997 en 1998 is hij de officiële sponsor van het Stade Français en van 2007 tot 2014 van Aviron Bayonnais. Het bedrijf is ook vijf jaar lang hoofdsponsor van de solo-zeilwedstrijd ‘Solitaire du Figaro’ en van 2005 tot 2013 partner van de Fédération Française de Tennis. Het is ook aanwezig op de hoofdcourts van het tenniskampioenschap Roland Garros.

En tot slot sponsort ALAIN AFFLELOU sinds drie jaar de wielerwedstrijd La Vuelta (Ronde van Spanje).

Alain Afflelou is al jaren partner van grote clubs en sportevenementen

Een overzicht van de grote gebeurtenissen die een stempel drukten :

Partenariats sponsoring sportif

ALAIN AFFLELOU & DE SPORT - 30 JAAR PASSIE -