arrow-left
cross

De materialen van de zichtglazen

Uw ALAIN AFFLELOU opticien zal u het best aangepaste glazenmateriaal adviseren. Er bestaan verschillende materialen voor uw zichtglazen. De keuze wordt gemaakt op basis van uw correctie, uw montuur en uw behoeften. 

De twee grote families van materialen voor brillenglazen zijn de organische en de minerale. Aanvankelijk waren organische glazen schokbestendig, maar gevoeliger voor krassen. Dat wordt nu ruimschoots gecounterd door de nieuwe generaties ontspiegelde glazen. De minerale glazen zijn dan weer beter bestand tegen krassen, maar minder tegen schokken. Ze vertegenwoordigen vandaag slechts 3% van de totale verkoop. 

Zoom op de organische glazen: 

Elk materiaal heeft een index.

type materiaal

Hoe hoger de index hoe fijner en lichter het glas is.

HET TYPE MATERIAAL HANGT AF VAN UW MONTUUR EN VAN UW CORRECTIE:

VOOR UW KIND BEVELEN WE U HET VOLGENDE AAN: 

Kinderen spelen en bewegen veel met hun bril en dus bestaat het risico dat die bril breekt. Bovendien zijn kinderen gevoeliger voor UV-blootstelling in het dag- of kunstlicht. Die stralen zijn rechtstreeks nefast voor de huid, maar ook de ogen zijn erg gevoelig voor hun aanvallen. Daarom riep ALAIN AFFLELOU Protect van AFFLELOU in het leven. Dit glas is de veiligheidsgordel van hun ogen. Het is licht en dun glas dat bestand is tegen de geweldigste schokken. Het breekt niet. Bovendien beschermt het 100% tegen UVA- en UVB-stralen.