arrow-left
cross

De verschillende soorten glazen

De verschillende soorten glazen

De verschillende soorten glazen

Bij ALAIN AFFLELOU willen wij dat een bril dragen niet meer als een beperking wordt beschouwd en brillen zo aangenaam mogelijk maken.

Daar spelen de keuze van het montuur en de kwaliteit van de gekozen glazen een grote rol in. Om u het beste aanbod te doen, creëren wij onze eigen producten in samenwerking met de grootste glazenfabrikanten ter wereld.

Ons doel: u innovatieve glazen aanbieden die voor iedereen toegankelijk zijn! Het handelsbedrijf ALAIN AFFLELOU is al vele jaren leidinggevend in innovatie, omdat het de aanbiedingen en producten die het u voorstelt, voortdurend doet evolueren.

Onze rol is samen u uw verwachtingen en behoeften in kaart brengen en u het ideale glas voorstellen dat voor u gemaakt is. U moet weten dat een glas uit drie elementen bestaat :
• Het type glas
• Het materiaal
• De behandeling

Er bestaan verschillende types glas die bepaald zullen worden op basis van uw gezichtsgebrek en van uw behoeften.

Gezichtsgebrek Symptomen Oplossing
Myopie

U ziet moeilijk van ver, maar heel goed dichtbij.Unifocale Glazen
Hypermetropie U ziet beter van ver dan van kortbij. Jonge mensen of licht verziende mensen kunnen hun hypermetropie compenseren door aanpassing. Dan wordt het zicht scherp. In dat geval wordt dit gezichtsgebrek vaak niet opgemerkt tot de leeftijd van 35-40.

Astigmatisme U ziet wazig, zowel ver als dichtbij. U kunt moeilijk contrasten onderscheiden tussen horizontale, verticale of schuine lijnen.

Presbytie Dit verschijnsel treft iedereen boven de 40. Met de tijd verliest de ooglens (die scherp doet stellen) geleidelijk veerkracht. Het wordt alsmaar moeilijker om de dingen van dichtbij goed te zien. Als u de neiging hebt om uw boek of krant verder af te houden, dan hebt u ouderdomsverziendheid.

Progressieve of nabijzichtglazen